Wie ben ikNa een arbeidzaam leven vol kunstmest heb ik in 2008 besloten om afscheid te nemen van de mest en door te gaan met de schone kunst . Op zichzelf niet zo'n kunststukje , aangezien ik een telg ben uit een kunstzinnige familie met twee zussen, die beiden hun sporen ruim verdiend hebben in hetzelfde métier.( Maria Schuurman-de Groot en Maja Philips-de Groot, beiden schilderes).

Mijn voorkeur en mijn kracht zitten meer in het driedimensionele vlak … nl. Beelden

Met verschillende soorten materiaal, klei, gips, steen, hout, brons en staal probeer ik mijn onderwerpen zo krachtig en natuurlijk mogelijk weer te geven . Vanuit die invalshoek werk ik graag de kleigebakken objecten af met het vurige spektakel van de raku-oven , waarbij het eindresultaat vaak een verrassende wending kan nemen

slide show

Door mijn passie voor paardrijden (ik ben enthousiaste ruiter) zijn paarden regelmatig onderwerp voor mijn beelden. Vanuit de gangbare materialen klei, gips en brons ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij de basis en wel de oeroude vorm van hoefijzers. Door de ijzers te bewerken op een aambeeld en ze aan elkaar te lassen op zo'n manier dat de beweging van het paard maximaal tot uiting komt , krijgen de beelden een volledig eigen dynamiek.

Om mezelf gemotiveerd en gefocussed te houden en inspiratie op te doen ben ik al jaren lid van een groep beeldende kunstenaars , die eens in de twee weken een model uitnodigen en gezamenlijk werken om het model individueel zo goed mogelijk weer te geven. Vandaar dat het menselijk lichaam ook redelijk centraal staat in mijn werk. Interessant is altijd om te zien hoe een en hetzelfde lichaam toch op vele verschillende manieren weergegeven kan worden.

Tot slot, de verandering van kunstmest naar kunst is, in woorden minimaal, maar in werkelijkheid maximaal, omdat je een wereld betreedt , waar het doel een eindeloze zoektocht is naar het perfecte beeld .Dat maakt het ook zo boeiend.